רוצים לקבל עדכונים וחדשות לגבי כל מה שחם בעולם המיילים? מחכים לכם במרחק לחיצה

מדוע ליצור מייל לעסק בשרת האחסון?

MediaMail » מדוע ליצור מייל לעסק בשרת האחסון?

אימייל עסקי הוא הרבה יותר מסתם דרך לתקשר עם עמיתים לעבודה ולקוחות. המייל שלך מייצג את המותג של החברה ואת ערכיה. הרושם הראשוני חשוב מאוד כשמדובר במייל לעסק וכתובת דוא"ל מקצועית תגרום לחברה להיראות אמינה יותר.

במאמר הזה נדבר על החשיבות של מייל עסקי וננסה להתמקד בדרכים שבאמצעותם ניתן לפתוח מייל לעסק ללא עלות בכלל.

מדוע ליצור מייל לעסק בשרת האחסון?

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

ההבדל בין מייל עסקי למייל רגיל

ישנם סוגים רבים של כתובת מייל ואנחנו יכולים לפרק את המייל ל-2 חלקים. הראשון הוא שם המשתמש והשני הוא הדומיין שעליו הדואר האלקטרוני מתקיים.

לצורך הדוגמא ככה נראה דואר אלקטרוני של ג'ימייל: [email protected]. במידה ואנחנו מפרקים את המייל הזה לשם משתמש ודומיין אנחנו נקבל את שם המשתמש שהוא email והדומיין יהיה gmail.com.

בצורה דומה ליכולת של gmail ליצור מייל עם כתובת הדומיין שלהם שהיא gmail.com ככה גם אנחנו יכולים ליצור מייל שמכיל את כתובת הדומיין של העסק שלנו ומייל מסוג זה נקרא מייל עסקי.

לצורך הדוגמא אם הדומיין של האתר הוא mediamail.co.il אפשר ליצור מייל עסקי שיכיל את כתובת הדומיין ויהיה למשל [email protected]. המשתנה המרכזי בין מייל עסקי לבין מייל שהוא לא עסקי יהיה כתובת הדומיין.

ברגע שפותחים דואר אלקטרוני לעסקים אפשר לפתוח כתובת מייל נפרדת לכל מחלקה בחברה (מכירות, תמיכה וכו'…) ואפשר גם לפתוח מייל נפרד לכל עובד בחברה. החלק שמשתנה הוא השם והחלק שנשאר קבוע הוא הדומיין של האתר mediamail.co.il.

למה לפתוח מייל על שרת האחסון?

לאחר שהצלחנו להבין מה זה מייל עסקי לעומת מה זה מייל רגיל כעת מה שנותר לעשות זה להבין מהם האפשרויות הקיימות בשוק לפתיחת מייל עסקי עבור החברה.

ישנם ספקי מייל רבים שיאפשרו לכם לפתוח מייל עסקי כמו gmail, outlook, אמזון וכו'… מבין הספקים האלו המוביל שבניהם הוא כנראה ג'ימייל וגם outlook מאוד חזקים במוסדות וארגונים.

למרות שספקים כמו ג'ימייל מאפשרים פתוח מייל רגיל בחינם הצד העסקי הוא בתשלום. נכון להיום גוגל מציעים באמצעות מותג שנקרא Google Workspace את היכולת לפתוח מייל עסקי בעלות של 21 ש"ח לכל חודש. אז אפשר לפתוח מייל רגיל בג'ימייל ולהשתמש בו בחינם אבל ברגע שנרצה לפתוח אותו על שם הדומיין הפרטי שלנו נצטרך לשלם.

אם אנחנו מחשבים את זה באופן שנתי העלות השנתית היא 252 ש"ח לשנה. חשוב להבין מדובר על עלות שנתית לכל משתמש שעבורו פותחים מייל ולכן כאשר מדובר בחברה גדולה העלויות יכולות להיות גבוהות במיוחד כאשר מדובר על חברה גדולה.

למי שרוצה לחסוך בעלויות יש אפשרות נוספת של פתיחת מייל עסקי באמצעות שרת האחסון, ושם במרבית המקרים מדובר על פתיחת מייל ללא תוספת עלות. זה אומנם מצריך קצת עבודה אבל אפשר גם לפתוח מייל באחסון ולייבא אותו ל-Gmail.

התהליך של פתיחת מייל באמצעות האחסון

בנקודה הזאת כבר הצלחנו להבין שאם אנחנו רוצים לחסוך בעלויות עבור העסק אז זה עשוי להיות פתרון חכם ונכון לפתוח מייל עסקי דרך שרת האחסון ולחסוך בעלויות.

אפשר לבחור כל חברת אחסון אתרים שמתבססת על תשתית של cPaenl ומציעה את האפשרות לרכוש חבילת אחסון עם כתובת מייל ללא הגבלה, דרך האחסון אפשר לפתוח כתובת דואר אלקטרוני עם הסיומת של הדומיין.

החלק המעניין כאן הוא שאם יש לעסק שלך אתר אתה בכל מקרה תהיה חייב לרכוש אחסון וברגע שאתה גם פותח את המייל דרך שרת האחסון אז אתה חוסך את העלויות ומקבל 2 במחיר של 1 כי אתה יכול לפתוח חשבונות מייל עסקיים בתוך האחסון ללא הגבלה.

ברגע שמסיימים לקשר בין הדומיין אל האחסון תהיה את היכולת לפתוח משם מייל עסקי לכל אחד מעובדי החברה. מעבר ליכולת לפתוח מייל עסקי בחינם קיימת גם האפשרות להעביר את כתובת המייל ולנהל אותו בג'ימייל בחינם וקיימת גם האפשרות לבצע את אותו התהליך ב-Outlook (אבל מדובר על תהליך מעט טכני אז זה יוצר קצת כאב ראש).

לבעלי עסקים בתחילת הדרך שרוצים לחסוך בעלויות תפעול מיותרות של מייל עסקי אז פתיחה של הדואר האלקטרוני על שרת האחסון תאפשר לבצע את התהליך ללא עלות כספית וללא הגבלה של מיילים.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין
כלי נגישות